Kotbalansering, Ackermannmetoden.

Vad är Kotbalansering?
Syftet med behandlingen är att återställa normal funktion i ryggraden med hjälp av framförallt händerna.
Ackermannmetoden omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av smärtor i ryggen. 

Hur går det till?
Terapeuten arbetar för att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är justering som består av olika handgrepp för att mobilisera en led eller ett ryggradsområde. Antalet behandlingar som ordineras beror på vilka besvär man har och hur länge man har haft dem.

Vilka besvär kan behandlas?
Terapeuten behandlar klienter som söker för smärttillstånd i rörelseapparaten. Besvären som behandlas kan vara såväl akuta som kroniska. Vanliga exempel på besvär som behandlas är: rygg- och nackbesvär, ryggskott, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, idrottsskador, förslitningsskador och stress.

Rätt hållning är grunden till hälsa.
Ett normalt biologiskt förlopp i vår kropp förutsätter en riktig funktion hos alla organ och livsprocesser. Störningar hos de styrande ledningsförbindelserna, nerverna, på väg till eller från den styrande ”centralen” kan påverka varje cell i kroppen negativt. Eftersom alla nerver löper genom ryggraden och kan störas eller skyddas av den, är rätt hållning grunden till hälsa.
Ryggradens fundament är korsben och bäcken
En snedställning av ryggradens bas medför förskjutningar i hela ryggen ända upp till huvudet. Terapidelen omfattar olika manuella tekniker för behandling av bäckenets balans och av ryggradens och extremiteternas ledförbindelser. Härvid bör även triggerpunkter inaktiveras. För att ryggen och den övriga ”rörelseapparaten”, ska må bra är det viktigt med regelbunden motion samt att man undviker viktökning som belastar kotor och leder.
Källa: Texten är en förkortad och omarbetad variant som i sitt orginalutförande är författad av Ackermann Institutet där jag är utbildad. Besök gärna www.ackermann-institutet.se

Klicka här om du vill boka tid i Eskilstuna